Jak dbać o czystość w lokalu gastronomicznym?

Czystość to podstawa

Dbanie o odpowiedni poziom czystości lokalu gastronomicznym to podstawa. Należy dbać o powierzchnie użytkowe, a w szczególności o powierzchnie mające styczność z żywnością. W tym celu warto sięgać po środki czystości, które posiadają odpowiednie certyfikaty, co daje nam pewność, że są bezpieczne przy kontakcie z żywnością. Przykładem takich produktów, są środki czystości marki Voigt. Preparaty do utrzymania czystości marki voigt posiadają certyfikat z Państwowego Zakładu Higieny dotyczący dopuszczenia ich do czyszczenia powierzchni, która ma kontakt z żywnością. Dodatkowo posiadają Świadectwo Jakości Zdrowotnej, co oznacza, że są w pełni bezpieczne dla zdrowia i życia człowieka.

Odpowiednie przechowywane żywności sprzyja czystości

Odpowiednie przechowywanie produktów żywnościowych, pomaga w utrzymaniu czystości w lokalu gastronomicznym. Pomocne w tej kwestii mogą być opakowania do Finger Food. Marka ma w swojej ofercie m.in. szeroki wybór opakowań jednorazowych. Sprzyjają one utrzymaniu czystości, gdyż użyte raz trafiają do kosza, zapobiegając gromadzeniu się niepotrzebnych bakterii. Firma oferuje tak szeroki wybór opakowań (kubki, talerze, kieliszki, ekspozytory i wiele wiele innych), że można z ich pomocą zapakować i wyeksponować właściwie każdy rodzaj żywności i napojów w sposób jak najbardziej higieniczny.

Utrzymanie czystości w lokalach gastronomicznych, to bardzo ważna kwestia, o którą należy dbać, przede wszystkim szkoląc odpowiednio pracowników, aby przestrzegali podstawowych zasad higieny w miejscu pracy.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × dwa =