Czym jest kontener gastronomiczny?

Prowadzenie własnej działalności w branży gastronomicznej to nie lada wyzwanie, zwłaszcza jeśli posiadamy ograniczone środki finansowe. W takiej sytuacji doskonałym rozwiązaniem jest specjalny kontener gastronomiczny, idealnie przystosowany do sprzedaży jedzenia na świeżym powietrzu. Jego użytkowanie pozwala zaoszczędzić mnóstwo pieniędzy i daje możliwość swobodnego przemieszczania się z miejsca na miejsce (ze względu na zamontowane koła). Z ofertą sprzedaży i wynajmu takich kontenerów można zapoznać się na https://bmgrupa.pl/samochody-gastronomiczne/.

Obiekt musi być kompleksowo wyposażony

Kontener gastronomiczny, zwany potocznie foodboxem posiada niepowtarzalny design i pełni rolę pomieszczenia przeznaczonego do przygotowywania i sprzedawania rozmaitych dań. Mogą to być hot dogi, hamburgery, frytki, gofry, lody włoskie, zapiekanki, kurczaki z rożna czy wybrane potrawy kuchni włoskiej lub azjatyckiej. W standardowym obiekcie tego rodzaju zamontowana jest instalacja elektryczna o napięciu 230 V, funkcjonalny system oświetleniowy i wszelkie niezbędne przyłącza do podłączenia instalacji wodno-kanalizacyjnej. Istotnym elementem konstrukcji jest ponadto sporej wielkości okno sprzedażowe i podłoga wyłożona ponadprzeciętnie wytrzymałą sklejką o właściwościach antypoślizgowych. Dzięki temu obsługa klientów odbywa się w wystarczająco komfortowych warunkach.

Oprócz tego w każdym profesjonalnym kontenerze znajduje się dwukomorowy zlew, co najmniej kilka gniazdek elektrycznych, a także nowoczesne urządzenia służące do przyrządzania konkretnych dań – np. frytownica, grill gazowy, opiekacz, kuchenka mikrofalowa czy zamrażarka. Dodajmy, że osoba wynajmująca lub kupująca foodbox może sobie zażyczyć szereg innych udogodnień wedle własnego uznania.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jeden × 1 =