Wpływ colostrum na ciało człowieka

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Istnieje wiele substancji, które bardzo pozytywnie oddziałują na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Jedną z nich jest tzw. siara bydlęca, zwana inaczej colostrum – produkują ją gruczoły mleczne ssaków (np. kóz lub krów) w końcowym okresie ciąży oraz przez kilka dni po porodzie. Suplementy producenta colostrum w formie syropów, kapsułek albo tabletek do ssania znajdziemy w wielu sklepach oraz aptekach internetowych. Z niniejszego artykułu dowiemy się więcej na temat prozdrowotnych właściwości tych produktów. 

Gwarancja wysokiej odporności i nie tylko 

Colostrum zawiera mnóstwo cennych składników, takich jak laktoferyna, kazeina, immunoglobuliny, przeciwciała, laktoperoksydaza, witaminy A, C, E, D i B, wapń, magnez, fosfor, sód i lizozym. Dzięki temu wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne oraz przeciwwirusowe, a także w znacznym stopniu wzmacnia ogólną odporność organizmu. Produkt ten powinny spożywać w szczególności dzieci, osoby podatne na infekcje, zmęczone i żyjące w nieustannym stresie.

Powstrzymuje ponadto rozwój wielu groźnych chorób autoimmunologicznych, usprawnia działanie mózgu, wprawia w dobry nastrój, ogranicza objawy depresji, obniża ciśnienie, wzmacnia zęby, łagodzi niekorzystne zmiany skórne (np. trądzik) oraz hamuje postęp choroby Alzheimera. Liczne badania dowiodły, że posiada też właściwości przeciwnowotworowe, gdyż skutecznie zwalcza komórki odpowiedzialne za angiogenezę i powstawanie przerzutów. Niezwykle wartościowe jest zwłaszcza colostrum kozie, na temat którego przeczytamy więcej na stronie tego sklepu online: https://genoscope.pl/Siara-i-colostrum-kozie.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*